Muutoksia Nettihotellin rekisteröimien kansainvälisten verkkotunnusten rekisteröintitavassa

14.6.2014

Internetin kansainvälisiä verkkotunnuksia hallinnoivan ICANN:in toimintapolitiikassa tapahtuu muutoksia. Jatkossa ICANN vaatii, että jokaisen uuden rekisteröidyn kansainvälisen verkkotunnuksen omistajatietojen yhteydessä ilmoitettu sähköpostiosoite vahvistetaan erillistä sähköpostiin saapuvaa linkkiä klikkaamalla. Ellei vahvistusta suoriteta 14 vuorokauden kuluessa verkkotunnuksen rekisteröimisestä, verkkotunnus lakkaa toimimasta.

Olemme tähän saakka käyttäneet ensisijaisesti asiakkaan ilmoittamaa omaa sähköpostiosoitetta asiakkaalle rekisteröitävän verkkotunnuksen omistajatiedoissa. Koska jatkossa emme voi puoleltamme taata sitä, tapahtuuko tämän sähköpostiosoitteen vahvistus asiakkaan puolelta kaikissa tapauksissa ongelmitta (esim. saavuttaako rekisteröijätahomme Joker.com:in lähettämä vahvistussähköposti asiakkaan tai hyväksyykö asiakas kaikissa tapauksissa tämän), olemme puoleltamme päättäneet muuttaa toimintatapaamme siten, että jatkossa kaikki kauttamme rekisteröidyt kansainväliset verkkotunnukset rekisteröidään omistajaosoitteella .

Ainoastaan tällä toimintatavan muutoksella pystymme takaamaan asiakkaillemme 100%:n varmuuden siitä, että uudet verkkotunnukset säilyvät toiminnassa ensirekisteröinnin jälkeen myös tapauksissa, joissa loppuasiakas ei syystä tai toisesta huolehdi sähköpostiosoitteen vahvistamista.

Painotamme, että huolimatta tästä muutoksesta, asiakkaamme omistavat verkkotunnuksensa edelleen itse. Rekisteröimme aina verkkotunnukset asiakkaan omaa nimeä ja katuosoitetta käyttäen. Ainoastaan omistajatiedoissa mainittu sähköpostiosoite on jatkossa mainitusta käytännön syystä palveluntarjoajan, jotta voimme asiakkaidemme puolesta varmistua siitä, ettei verkkotunnus lakkaa yllätyksellisesti toiminnasta.

Miten muutos vaikuttaa irtisanomistilanteessa?

Käytännössä ei mitenkään. Mikäli asiakkaamme haluaa siirtää verkkotunnuksensa toiselle palveluntarjoajalle, se onnistuu täysin samaan tapaan kuin aina ennenkin: Meiltä pyydetään verkkotunnuksen valtuutusavain ja siirtolukituksen poisto. Tämän jälkeen hyväksymme siirtopyynnön, kunhan asiakas sen uuden palveluntarjoajansa kanssa toimittaa. Ainoa muutos on, ettei asiakas voi jatkossa itse hyväksyä verkkotunnuksen siirtopyyntöä, koska hänen omaa sähköpostiosoitettaan ei ole verkkotunnuksen omistajatiedoissa.

Painotamme kuitenkin, että Nettihotelli Internet Oy tarjoaa aina toimivaa asiakaspalvelua. Mikäli meiltä syystä tai toisesta halutaan siirtyä toiselle palveluntarjoajalle, autamme aina asiakastamme asiakassuhteen loppuun saakka.

Muilta osin mitään muutoksia ei uusille tai vanhoille asiakkaillemme kansainvälisten verkkotunnusten rekisteröintiprosessissa näy. Vanhojen asiakkaiden verkkotunnusten omistajatiedoissa säilyvät asiakkaiden ilmoittamat sähköpostiosoitteet, kuten ennenkin - niitä ei siis tarvitse jälkikäteen erikseen vahvistaa.

Takaisin